Jadłospis (2020-09-28 - 2020-10-04)


Jadłospis na dzień 2020-09-28
poniedziałek - 2020-09-28
Śniadanie
Płatki mieszane na mleku, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami, herbata dzika róża z maliną (1,3,6,7)
I Danie
Krupniczek z ziemniaczkami, natką pietruszki(1,9)
II Danie
Spaghetti z sosem bolognese z żółtym serem, kompot z owoców mieszanych (1,3,7)
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe z kruszonką, kisiel, owoc sezonowy (1,3,6,8)
Jadłospis na dzień 2020-09-29
wtorek - 2020-09-29
Śniadanie
Kanapeczki z pieczywa mieszanego (wyrób własny) z pastą śniadaniową ,serem mozzarellą, szynką drobiową, ogórkiem zielonym, papryką, rzodkiewką, lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,9)
I Danie Rosół z makaronem z natką pietruszki(7,9)
II Danie
Kotlecik pożarski, ziemniaczki z wody z koperkiem, buraczki puree, kompot jabłkowy (1,3,6,9,10)
Podwieczorek Rafaello(wyrób własny), mleczko waniliowe, owoc (1,3,7,8)
Jadłospis na dzień 2020-09-30
środa - 2020-09-30
Śniadanie
Kasza manna mleku dosładzana bananem , pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami , lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,8)
I Danie
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki(1,3,7,9)
II Danie
Naleśniki z konfiturą truskawkową, białym twarogiem, sosem waniliowym, kompot wielowocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek
Mini pizzerinki, ketchup, herbatka z miętą, warzywko (1,3,7,8) (1,3,7,8)
Jadłospis na dzień 2020-10-01
czwartek - 2020-10-01
Śniadanie Kanapeczki z pieczywa pszennego i razowego (wyrób własny) z pastą z łososia, poledwicą, jajkiem, żółtym serem, dżemem,ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, lemoniada (1,3,4,6,9)
I Danie Krem marchewkowo-dyniowy z grzankami, pestkami słonecznika (7,9)
II Danie Klopsiki z sosem serowo-pietruszkowym, makaron świderki, mizeria, kompot wiśniowy z cynamonem (1,3,6,7)
Podwieczorek Jabłuszka w szlafroczkach, budyń do picia, owoc (1,3,6,7,8,9)
Jadłospis na dzień 2020-10-02
piątek - 2020-10-02
Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku, stół szwedzki (pieczywo pszenne i razowe, masło, schab pieczony, polędwica drobiowa, ser żółty zamojski, mix sałat, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, ogórek konserwowy- dzieci same komponują własne śniadanko, herbatka z żurawiną (1,3,6,8,9,10)
I Danie Zupa jarzynowa z ziemniaczkami i zieleninką (1,3,7,9)
II Danie Paluszki rybne, ziemniaczki puree z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, szczypiorku, jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy (1,3,4,7,9,10)
Podwieczorek Chałka z masełkiem i powidłami, kawa inka zabielana, owoc (1,3,7,8)