Jadłospis (2020-10-12 - 2020-10-18)
poniedziałek - 2020-10-12 |
---|
Śniadanie Płatki mieszane na mleku, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami, herbata dzika róża z maliną (1,3,6,7) I Danie Zupa ogórkowa z ziemniaczkami i zieleninką(1,9) II Danie Makaron świderki z białym twarogiem, musem truskawkowym, sosem waniliowym, kompot z owoców mieszanych (1,3,7) Podwieczorek Pizza(wyrób własny), lemoniada z miodem i pomarańczą, warzywko (1,3,6,8) |
wtorek - 2020-10-13 |
---|
Śniadanie Kanapeczki z pieczywa mieszanego (wyrób własny) z pastą śniadaniową ,serem mozzarellą, szynką drobiową, ogórkiem zielonym, papryką, rzodkiewką, lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,9) I Danie Zupa ryżanka z natką pietruszki(7,9) II Danie Zrazik wieprzowy z sosem czosnkowym, ziemniaczki puree z koperkiem, surówka z buraczków, jabłek, oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy (1,3,6,9,10) Podwieczorek Paluszki drożdżowo-kruche z powidłami, kakao, owoc (1,3,7,8) |
środa - 2020-10-14 |
---|
Śniadanie Płatki owsiane na mleku dosładzane bananem , pieczywo pszenne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami , lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,8) I Danie Barszcz biały zabielany z ziemniaczkami (1,3,7,9) II Danie Kluseczki półfrancuskie z prażonymi jabłkami w waniliowej pierzynce, kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,9,10) Podwieczorek Kiełbaska na ciepło, bułeczka z masełkiem, sos pomidorowy, herbatka z dzikiej róży, warzywko (1,3,7,8) |
czwartek - 2020-10-15 |
---|
Śniadanie Kanapeczki z pieczywa pszennego i razowego (wyrób własny) z pastą z łososia, poledwicą, jajkiem, żółtym serem, dżemem,ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, lemoniada (1,3,4,6,9) I Danie Kapuśniaczek z ziemniaczkami i zieleninką(7,9) II Danie Udzik pieczony, ryż z groszkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wiśniowy z cynamonem (1,3,6,7) Podwieczorek Jogurcik gratka, kruche ciasteczko, kawa inka, owoc (1,3,6,7,8,9) |
piątek - 2020-10-16 |
---|
Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku, stół szwedzki (pieczywo pszenne i razowe, masło, schab pieczony, polędwica drobiowa, ser żółty zamojski, mix sałat, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, ogórek konserwowy- dzieci same komponują własne śniadanko, herbatka z żurawiną (1,3,6,8,9,10) I Danie Rosół z makaronem, natką pietruszki (1,3,7,9) II Danie Filet z mintaja panierowany, ziemniaczki puree z koperkiem,warzywka na parze, kompot wieloowocowy (1,3,4,7,9,10) Podwieczorek Muffinki wytrawne, herbatka z owoców leśnych, warzywko (1,3,7,8) |