Jadłospis (2020-11-16 - 2020-11-22)


Jadłospis na dzień 2020-11-16
poniedziałek - 2020-11-16
Śniadanie
Płatki mieszane na mleku, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami, herbata dzika róża z maliną (1,3,6,7)
I Danie
Zupa jarzynowa z ziemniaczkami , natką pietruszki(1,9)
II Danie
Spaghetti z sosem bolognese, kompot z owoców mieszanych (1,3,7)
Podwieczorek
Panecake z sosem waniliowym z owocami ,kisiel do picia(1,3,6,8)
Jadłospis na dzień 2020-11-17
wtorek - 2020-11-17
Śniadanie
Kanapeczki z pieczywa mieszanego (wyrób własny) z pastą śniadaniową ,serem mozzarellą, szynką drobiową, ogórkiem zielonym, papryką, rzodkiewką, lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,9)
I Danie Zupa ogórkowa z ziemniaczakmi, koperkiem (7,9)
II Danie
Kotlecik pożarski, ziemniaczki puree z koperkiem, marcheweczka z groszkiem oprószana, kompot wieloowocowy (1,3,6,9,10)
Podwieczorek Ciasteczka owsiane, pudding waniliowy, owoc (1,3,7,8)
Jadłospis na dzień 2020-11-18
środa - 2020-11-18
Śniadanie
Makaron na mleku dosładzane bananem, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, jajeczkiem, warzywkami , lemoniada z pomarańczą (1,3,6,7,8)
I Danie
Zupa wiejska z ziemniaczkami, kiełbaską(1,3,7,9)
II Danie
Pierożki z białym twarogiem. sosem waniliowym, kompot (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek
Bagietka pszenna z masełkiem, grilowaną piersią z kurczaka, woda z miętą i cytryną, miodem , warzywko (1,3,7,8)
Jadłospis na dzień 2020-11-19
czwartek - 2020-11-19
Śniadanie Kanapeczki z pieczywa pszennego i razowego (wyrób własny) z pastą z łososia, poledwicą, jajkiem, żółtym serem, dżemem,ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, lemoniada (1,3,4,6,9)
I Danie Zupa krem z grilowanych pomidorów z bazylią, grzankami, pestkami słonecznika (7,9)
II Danie Stek wieprzowy z cebulką, kasza gryczana, marcheweczka junior na parze, kompot wiśniowy z cynamonem (1,3,6,7)
Podwieczorek Rogaliki drożdżowe z marmoladą, kakao, owoc(1,3,6,7,8,9)
Jadłospis na dzień 2020-11-20
piątek - 2020-11-20
Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku, stół szwedzki (pieczywo pszenne i razowe, masło, schab pieczony, polędwica drobiowa, ser żółty zamojski, mix sałat, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, ogórek konserwowy- dzieci same komponują własne śniadanko, herbatka z żurawiną (1,3,6,8,9,10)
I Danie Rosół z makaronem, natką pietruszki (1,3,7,9)
II Danie Kotlecik rybny, ziemniaczki puree z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, jabłuszka, oliwy z oliwek, kompot jabłkowy(1,3,4,7,9,10)
Podwieczorek Oponki serowe, lemoniada z pomarańczą, warzywko (1,3,7,8)